A ajuns la „mititica” după ce a luat în râs condamnarea cu suspendare. Furase 1.800 de lei de pe cardul altuia

vineri, 26 aprilie 2024, 03:00
2 MIN
 A ajuns la „mititica” după ce a luat în râs condamnarea cu suspendare. Furase 1.800 de lei de pe cardul altuia

Un ieșean a crezut că este la latitudinea lui să respecte sau nu condițiile suspendării pedepsei. Avertismentele repetate primite de la consilierul de probațiune nu au avut niciun efect. Acum, îl așteaptă o pedeapsă cu executarea în regim de detenție.

În februarie 2021, Traian Ungureanu fusese condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Concret, subtilizase 1.800 de lei de pe un card care nu-i aparținea. Pe parcursul termenului de încercare, el ar fi trebuit, printre altele, să primească vizitele consilierului de probațiune, să anunțe eventuala schimbare a locuinței și orice deplasare mai lungă de 5 zile, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității timp de 80 de zile și să urmeze un program de consiliere.

Încă de la început, a dat dureri de cap consilierului de probațiune. Întâi, Ungureanu s-a plâns că este hipertensiv și are hernie de disc, fără a depune însă și acte medicale care să demonstreze ultima afecțiune. Oricum, aceasta nu l-ar fi împiedicat să presteze o muncă ușoară. Cele 80 de zile de muncă însemnau de fapt doar 160 de ore, pe care ar fi trebuit să le presteze până în iulie 2022, inclusiv. A executat doar 73 de ore, motiv pentru care a primit un prim avertisment. Consilierul de probațiune a decis prelungirea termenului cu două luni, timp în care până la urmă, Ungureanu și-a îndeplinit obligația.

Obligația de urmare a unui program de consiliere a rămas în ceață. Ungureanu a spus că volumul mare de muncă, el lucrând uneori ca dulgher, nu-i permite să urmeze un program al Serviciului de Probațiune, urmând să urmeze un program pe cont propriu. A declarat că a făcut-o, dar fără a depune vreo dovadă scrisă. A primit un nou termen de conformare, dar tot nu a venit cu vreo adeverință. A mai primit un avertisment.

Apoi, bărbatul de 57 de ani nu s-a prezentat la întâlnirea cu consilierul de probațiune. A fost căutat la domiciliul declarat, dar nu mai stătea acolo. Se despărțise de concubina sa și plecase, fără a spune unde. Nici la telefon nu a mai răspuns. În cele din urmă, consilierul de probațiune a cerut revocarea suspendării executării pedepsei.

Nici magistrații Tribunalului nu au putut să dea de Ungureanu. Se știa că locuiește fără forme legale în Cîrniceni, dar atât. A primit un apărător din oficiu, dar acesta nu a putut face mare lucru. Instanța a dispus revocarea suspendării și executarea pedepsei în regim de detenție.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii